20 minut za sladico: Osvežilna sadna zloženka

Idealna lahka sladica za te vroče dni.

28.5.2016 ob 6:20

pita_shutterstock_269338061.jpg

Znova smo pri rubriki 20 minut za sladico. Tokrat vam prinašamo recept za lahko sadno zloženko. Pečice za njeno pripravo ne boste potrebovali, ohlajena v hladilniku pa bo kot nalašč za razvajanje v prijetni senci.

Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.

Sestavine:

  • 200 gramov maslenih keksov;
  • kilogram svežega sadja po izbiri (jabolka, breskve, hruške, češnje, jagode…);
  • liter vode;
  • dva praška za puding z okusom vanilje;
  • tri žlice sladkorja;
  • dva decilitra in pol sladke smetane.

Priprava:

  • Na dno pravokotnega pekača, velikosti 20 krat 30 centimetrov položite dve plasti keksov.
  • Zavrite vodo, dodajte ji sladkor.
  • Sadje olupite, očistite, večje sadeže narežite na koščke ter jih stresite v vodo in skuhajte kompot.
  • Počakajte, da se nekoliko ohladi, ter s kuhanim sadjem obložite kekse.
sladica5.jpg
  • Po navodilih na embalaži iz tekočine, v kateri ste kuhali sadje, skuhajte puding.
  • Ne dodajajte mu več sladkorja.
  • Namesto običajnega pudniga boste dobili sadni žele.
  • Še vročega prelijte po sadju.
  • Počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa sladico za nekaj ur postavite v hladilnik.
  • Preden se z njo nameravate posladkati, jo premažite še s stepeno smetano.
sladica4.jpg

Nasvet: Preden s sadjem obložite kekse, ga nekoliko, a ne preveč, odcedite. Tako se bodo keksi lepo prepojili s tekočino, ne bodo pa preveč zmehčani.

Namesto vaniljevega pudinga lahko izberete tudi drug sadni okus. Denimo jagode, če bodo osnova vaše zloženke te znanilke vročih dni.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)