Napaka, ki kavi pokvari okus

Spoznajte, zakaj kava ni vsakič enako dobra.

17.5.2016 ob 6:45

kava.jpg

Skodelica vroče kave mnogim predstavlja najboljši začetek dneva. Tudi čez dan se z njo radi pokrepčajo. A velikokrat med pripravo pokvarijo njen okus. Zlasti, ko gre za instant kofeinski napitek.

Več koristnih nasvetov poiščite na Facebooku.

Pri kuhanju tega gre upoštevati pravilo, ki ga mnogi spregledajo. In sicer, da voda, s katero prelijejo zrnca, ne sme biti prevroča. Natančneje: ne sme vreti. 

kava3.jpg

S prevročo oziroma z vrelo vodo se kavi pokvari okus. Ta postane trpek, namesto bogat in prefinjen. Idealna temperatura vode za pripravo instant kave znaša od 90 do 96 stopinj Celzija.

Ko boste torej naslednjič pripravljali kavo, vodo odstavite s štedilnika, preden začne vreti. Tako bo vaš napitek okusnejši, bogatejši, poživljajoč in vam bo še bolj, kot sicer, polepšal jutro oziroma dan.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)