Pet preoblek pečene koruze

Zakaj bi vedno jedli enako.

23.7.2016 ob 6:15

FN_reinvented-corn-on-the-cob-group_s4x3.jpg.rend.snigalleryslide foodnetwork.com.jpg

Vsak čas bo po poljih začela zoreti koruza. Njeni pečeni storži veljajo za pravo poslastico, da pa se je ne bi naveličali, jo pripravite na različne načine. S sledečimi se boste lahko razvajali celo poletje.

Več namigov za poletno uživanje poiščite na Facebooku.

Klasika

Storž mlade koruze popecite na žaru, za vsako stran si vzemite približno osem minut, ga premažite z maslom in posujte s soljo.

S slanino

Slanino narežite na drobne koščke, jo rahlo popražite, posujte z njo pečen storž koruze in vse skupaj oplemenitite še s sesekljano svežo baziliko.

Po japonsko

Zmešajte enaka deleža mehkega masla in omake miso. (Tradicionalna japonska sojina krema z okusom po mesu). Z mešanico natrite pečen storž koruze in ga po želji posujte še s čilijem, zdrobljenimi posušenimi algami, v katere zavijate suši, popečenim pomarančnim olupkom in naribanim ingverjem.

FN_reinvented-corn-on-the-cob-japanese_s4x3.jpg.rend.snigalleryslide.jpg

Sladko in začinjeno

Zapečen storž koruze premažite z medom in blago pekočo čipotle omako, izdelano iz istoimenskih pekočih paprik, lahko pa namesto nje uporabite vam ljubo omako za žar.

Mehiško

Pečeno koruzo premažite z majonezo, jo posujte s čilijem in na koncu še z naribanim sirom po izbiri.

Avtorica: M. F.
Foto: Foodnetwork.com


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)