Sobotni zajtrk: Sočen in hrustljav francoski toast

Vonj po njem bo zbudil tudi največje zaspance.

1.10.2016 ob 5:00

zajtrk.jpg

Popolno sobotno razvajanje: počasno prebujanje, malce poležavanja, dišeča skodelica kave in okusen sobotni zajtrk. A kaj, ko o njem niste razmišljali večer poprej in vse, kar imate na voljo, je tri dni star, ter zato že malo trd kruh, nekaj jajc, maslo, našla bi se tudi kakšna začimba. Premalo? Ne, povsem dovolj. Kajti prav to, kar vam je na voljo, potrebujete za pripravo dišečega francoskega toasta. Recept zanj nizamo v rubriki Sobotni zajtrk, katerega vonj bo zbudil tudi največje zaspance.

 Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine:

  • Žlička cimeta v prahu;
  • Četrtina žličke naribanega muškatnega oreščka;
  • Dve žlici sladkorja;
  • Štiri jajca;
  • Pol decilitra mleka;
  • Pol žličke ekstrakta vanilje;
  • Osem rezin belega kruha;
  • Štiri žlice masla;
  • Pol skodelice javorjevega sirupa.

Priprava:

  • V manjši posodi zmešajte cimet, muškatni orešček, vaniljo in sladkor.
  • V ponvi na srednji temperaturi stopite maslo.
  • Stepite jajca, jim dodajte mleko in cimetovo mešanico.
  • V jajca namočite rezine kruha.
  • Vsako na maslu popecite najprej na eni, nato pa na še na drugi strani.
  • Tako popečene kruhke postrezite z javorjevim sirupom, narezanimi bananami ali domačo marmelado. Teknili pa bodo tudi brez kakršnega koli dodatka.
foodnetwork.com.jpg

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, Foodnetwork.com


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)